Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Cat Ba Island

Email Udskriv PDF

 

 

Cat Ba Island ligger udenfor Hai Phong og tæt ved Halong Bay. På øen er der et stort naturreservat med mange planter, fugle og andre dyr.

Specielt er øen kendt for sine Guldhovedet Langur, aber.

  
 

Man kommer lettest til Cat Ba Island ved at tage hurtigbåden fra Hai Phong. Turen tager 45 minutter.

Cat Ba Townlet man ankommer til har én flot havnepromenade med hoteller og caféer. Der er få sidegader stadig mest med hoteller, men også med ret fattige gader.

Vi tog hurtigt ud i naturparken. Ved ankomsten til naturparken var der mulighed for at høre om parken og det arbejde der gøres for at bevare naturen. Det var desværre kun på vietnamesisk.

  
 

Som så ofte når vietnamesere er samlet foregår det i et højt lydniveau. Jeg var sammen med et større selskab af vietnamesere der grinede, råbte og støjede så meget at guiden var udstyret med en megafon for at råbe forsamlingen op. Resultatet var, at alle dyr der kunne flygte var langt væk inden vi var ude i naturen.

Det lykkedes mig kun at få nogle billeder af nogle af de store og farverige insekter. Specielt var der mange sommerfugle.

 

  
 

Den eneste abe jeg så var i bur!

Langurene med de gyldne hoveder kan man normalt ikke se. De er særdeles truede. Der var i 1960´erne var 2-3000 eksemplarer men der i dag kun 62 tilbage. Et tysk financieret program har de seneste år fået bestanden til at vokse igen.

Mange af de besøgende købte en Klokken 10 Blomst som beboerne i de faldefærdige huse ved indgangen til parken solgte.

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: