Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Hang Thiec

Email Udskriv PDF

 

 
 Thiec betyder tin. I dag er der ikke mere en gade med tin smede men de nært beslægtede blikkenslagerne har i dag indtaget gaden.
 

Blik er oftes tynde jernplader med zink på overfladen. Rene zinkplader bruges i enkelte af håndværkerne specielt til huskerådene der sælges i stort tal.

Gaden har stadig mange rigtige håndværkere der ved hjælp af saks, hammer og den opvarmede loddekolpe kan fremstille alverdens produkter der bruges i den adglige husholdning.

  
 

Selvfølgelig har moderne design påvirket aktiviteterne i Hang Thiec. Moderne emhætter, varmevekslere og andre produkter der ikke var kendt for 100 år siden har selvfølgelig en plads i gaden.

 

  
  
 

Ved en lille butik sad en håndværker og hanrede og bankede for at lave fine blikæsker. Jeg syntes han var et godt foto motiv så jeg indstillede kamera, fandt den rigtige vinkel og var klar til at tage det helt perfekte billede.

Inden jeg fik billedet var smeden væk. Inde i forretningen var et fjernsyn tændt og resten af familien fulgte en fodboldkamp og da der var tæt på mål var smeden pludselig forsvundet. Jeg ventede mindst 10 minutter, men fodbold forblev vigtigere end arbejde.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu