Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

På den anden side af floden, Can Tho

Email Udskriv PDF

 

 
Vietnams byer med intens trafik og aktivitet er fasinerende, men det er mindst lige så fasinerende at finde en helt anden atmosphere blot ved at krydse en flod med en lille færge.
  
  
 

Can Tho er en vigtig handels og havneby i Mekong deltaet. Byen ligger hvor to floder løber sammen. Byen var under vietnamkrigen en vigtig base for de amerikanske tropper.

Under vores besøg kunne vi fra hovedgaden langs floden se at der var en livlig trafik over floden dels med en færge der kunne rumme omkring 30 motorcykler, men også med mange små robåde der kunne fragte et par personer eller en person med cykel over på den anden side. 

 

Vi besøgte et lille tempel hvor der boede munke i hvert sit lille hus. Der blev vist meget stor respekt for specielt den ene af munkene. Alle var henne ved ham for at hilse ham efter faste ritualer.

Stemningen ved templet var fantastisk afslappet og alt udstrålede ro og harmoni.

  
 

Vi valgte at tage den større færge over. På den andn side var der mange mennesker, men en helt anden ro. Alle gader var meget smalle, ikke mere end 1,5 meter brede. Trafikken var meget mere på de gåendes premisser.

Det var i Twet vi besøgte området og i mange af husene var der pyntet op til fest, de fleste steder med Tiger eller Heiniken øl til mændene og sodavand til kvinder og børn.

  
 Ned mod floden var en række handlende der modtager og sender vare med skib. Resten af området er beboelse i meget små huse. Ingen huse er mere end to etager og alt ser fattigt ud.
  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: