Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Turen til antikt hus i Binh Thuy

Email Udskriv PDF

 

 
 I Binh Thuy ligger der et 130 år gammelt fantastisk hus. Artiklen beskriver  huset og bådturen fra Can Tho til Binh Thuy.
  
  
  Vores tur startede med, at vi lejede en båd på kajen i Can Tho. En dame henvendte sig til os og tilbød os en tur i hendes mands båd. Prisen var selvfølgelig noget høj, men efter hårde forhandlinger fik vi prisen forhandlet ned til 350.000 VND. Hun startede med at forlange 450.000 VND.

Turens første oplevelse var, at båden skulle tankes med diesel. Det foregik ved en af de flydende tankstationer. Det var absolut ikke påpasselighed med forureningen der var i højsædet på den tankstation. Der blev omlæsset diesel og benzin til plastdunke og ofte var der spildt brændstof i floden.

På tankbåden var ophængt et skilt der angiveligt forbød åben ild og tobaksrygning!

  

Bådturen bragte os ud på Mekongflodens brede vand, hvor vi kom forbi det færgested, hvor de danskstøttede færger er særdeles aktive. Vi så ikke mindre end 12 færger. Vi passerede en del fiskeopdræt. Det er inddæmmede søer, hvor der opdrættes ferskvandsfisk, oftest til eksport.

  

For at komme til Binh Thuy skulle vi ca 1 km ind ad en kanal. Vores bådfører havde lidt problemer med at finde det landgangssted, der lå tæt ved vores mål, et 130 år gammelt antikt hus. Vi blev sat i land ved en primitiv bro. Efter at have passeret en smal gyde med vietnamesiske hjem hvor Tet blev fejret, kom vi ud på vejen lige overfor huset.

Det indtryk, der mødte os var hele turen værd. Huset er helt fantastisk og særdeles velbevaret. Det er placeret i en fantastisk have med mange blomster, mest orkideer.

  

Inde i huset er der fatastiske træskærerarbejder. Fine gamle møbler og i anledningen af Tet var der fyldt med blomster.

Vi mødte en ældre dame. Hun fortalte at de var 6. generation i huset.

Huset blev brugt i filmen "The Lover" / "L'amant".

Huset og dets historie kan studeres på linket: The Ancient House

  Sejlturen tilbage til Can Tho var gennem smalle kanaler. Da det var i Tet var der kun få både og næsten ingen der arbejdede. Alle var sammen med familien.

Vi mødte dog få blandt andet en pige der kom i en traditionel robåd.

Andre sad ved bredden af kanalen for at vaske tallerkner og gryder.

De små kanaler førte os tilbage til den større kanal, der går igennem Can Tho.

I den kanal er der altid, selv i Tet, aktivitet med store og små både og langsomme robåde og hurtige speed både.

Turen tog 3½ time.

  
  
  

 


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: