Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Den Forbudte By i Hue.

Email Udskriv PDF

 

 
De vietnamesiske konger flyttede i 1802 fra Hanoi til Hue. I Hue indrettede de en forbudt by hvor kongen og den aller nærmeste familie levede deres hemmelige liv.
  
 

Hue ligger ikke langt fra Den Demilitæriserede Zone" der skilte Nord- og Sydvietnam fra 1954 til 1975.

Det betød at der var mange kampe omkring Hue under Vietnamkrigen og i dag er der næsten inge bygninger tilbage fra det oprindelig kongepallads. Paladset  ligger inden for murene i det meget store citadel.

Den Forbudte By er den inderste del af citadellet, der hvor kun kongen, hans nærmeste familie og enkelte eumukker. Det var også sådan at var man en gang kommet ind i Den Forbudte By forlod man den som hovedreget aldrig.

Kongen havde mange koner og de kom aldrig ud fra paladset.

  
 

I dag er der flere genopførsler af de manglende bygninger igang. Det er spændende at se de mange dygtige håndværkere der genskaber de rigt udsmyggede bygninger.

 

  
 Muren rundt om citadellet er 12 km lang og kongeslottet har en indre mur der er 2.5  km lang. Murene er flere meter tykke og indgangene er beskyttet af porte. Fra porten er der en bro over en meget bred voldgrav. Citadellet er fra 1805, men bygningerne er bygget over en eget lang periode.
  
  
  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: