Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Luang Prabang

Email Udskriv PDF

 

 

Luang Prabang er i dag en stille turistby med mange uforstyrrede spor direkte tilbage til en svunden tid som Laos´s hovedstad og kongeby med blandt andet det gamle kongeslot.

Den franske kolonitid har også sat mange spor i husene som er velbevaret i den lille by.

  
 

Luang Prabang er en lille by med 3 parallelle gader der ikke er længere end 1 kilometer. Byen ligger ved Mekongs bred lige hvor en biflod løber sammen med Mekong. Byen ligger højt og majestætisk i forhold til floderne.

Midt i byen ligger kongeslottet hvor de combodianske konger boede. I slottet er der i dag et museum med mange minder fra kongerne. Blandt andet mange gaver som udenlandske statsoverhoveder har forære skiftende konger. Der er også gaver fra det danske kongehus.

Der er ingen huse i Luang Prabang der har mere ens 2 til 3 etager. End ikke kongeslottet. De højeste bygninger er de flotte pagoder.

  
 

Husene er gamle og velbevarede. Mange er traditionelle laotiske med de øverste etager i træ. Andre er franske kolonihuse.

Trafikken er næsten ikke eksisterende, men der er tuck tuck taxier som prøver at få en god pris af de intetvidende turister.

Hovedgaden fyldes hver aften af "Natmarkedet" hvor der tilbydes lokalt producerede vare. Det er mest textiler men der falbydes også mange "antikviteter" og souviners til turisterne der udgør hovedparten kunderne.

  
 

Midt i byen ligger der et ret højt bjerg med en lille pagode på toppen. En morgen gik vi der op for at nyde solopgangen og den fantastiske udsigt over byen.

Deroppe så vi hvordan mange laoter slap små fugle løs som de havde købt ved bjergets fod. Mon ikke fuglene skulle flyve ud og sikre held og lykke for den person der slap dem fri igen. 

  
  
  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: