Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Munkene i Luang Prabang.

Email Udskriv PDF

 

 

Luang Prabang har i århundreder været hjemsted for munke i de mange klostre i byen.

Munkene lever et asketisk liv og de får kun den mad byens befolkning og de mange turister giver dem hver morgen.

  
 

Luang Prabang er en gammel kongeby der han mange templer og klostre. Kongeslottet i midten af byen er centrum for en Laos´s gamle kulur hvor de budistiske munke spiller en vigtig rolle.

I klostrene lever mange munke der stadig uddanner drenge til at blive munke.

Munkene skal hver morgen rundt i byen for at modtage den mad indbyggerne har forberedt til dem.

Munke forlader klosterne inden solen står op. Vi var tidligt op og var nede i byen inden klokken 6, for at opleve munkenes procesioner rundt i byen.

Vi var kun lige ankommet til hovedgaden da en cambodiansk kvinde henvendte sig og spurgte om vi ville give munkene mad. Vi syntes det lød spændende og købte lidt mad af hende. Straks førte hu os hen til et sted hvor hun bredte en måtte ud på jorden og bad os sidde på den indtil munkene kom.

Først kom der enkelte , især gamle, munke der stille forsvandt ud i byen. Senere kom der lange procesioner af munke, med den ældste forrest.

Det er vigtigt at vise munkene respekt. Det gør man blandt andet ved altid at være lavere end dem, specielt når man giver dem maden. Det er også vigtigt at de ældste får først.

Da der var mange munke havde vi hurtigt givet al maden til munkene, men straks havde forretningskvinden mere til salg og inden vi fik set os om havde vi brugt en del penge.

  
 Munke medbringer en flot skål til maden. Ellers er de alle klædt ens i deres orange dragt. Nogle få har dog et gult skærf, jeg ved ikke om det betyder noget særligt.
  
 

Efter procesionen rundt i byen vender munkene tilbage til klosteret. I løbet af dagen ser man mange munke der går rundt i byen. Især de unge munke ses glade gå rundt blandt turisterne.

Går man ind på et af klosterne møder man ofte munkene og der kan man få en snak med dem.

Klostrene er meget rigt udsmykket og rigdommen i bygningernes arkitektur er en stor kontrast til munkenes asketiske liv.

  
  
  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: