Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Livet på gaderne i Hanoi

Email Udskriv PDF

 

 

Hanois gamle kvarter, de 36 gader, var hver tildelt et lav. Det betød at skomagerne var i en gade, silkehandlerne i en anden osv. Lavene er der ikke mere men opdelingen er der stadig.

Gaderne er i dag fyldte med handlende, både i butikkerne men også af gadehandlende.

  
 

Området mellem citadellet og Den Røde Flod er fyldt med små meget gamle gader.

Her har et fantastik handels og håndværker kvarter overlevet i århundreder. De små gader med de lave huse der normalt kun har stuen med forretning eller værksted og første sal med beboelse.

Mange turister finder vejen til de 36 gader som kvarteres oftes kaldes men det er stadig en vigtig handelsplads for vietnameserne.

  
  
 

Mange af varene fremstilles i de små værksteder der ligger i direkte forbindelse med udsalget der oftes ligger helt ude på fortovet.

Enkelte gader er egentlige torvegader hvor der også midt på gaden er to rækker boder. En af disse torvegader er permanent og her tilbydes der fødevarer i en uendelig blanding af fisk, grøntsager, kød, kryderier, levende dyr og så videre.

Er cyklen uden luft kan det hurtigt klares af en af de små cykkel reparatører der ses på alle gader i Vietnam.

  
  
 Mange gadehandlere er kvinder der kommer fra landsbyerne omkring Hanoi. De bærer hele deres forretning på skuldrene. De kan have frugt og grøntsager til salg, men det kan også være en lille restaurand hvor der er et ildsted i den ene kurv og maden der skal tilberedes i den anden. Ofte er der også plads il en lille skammel kunderne kan sidde på medens maden nydes.
  
  
 På gaden møder man konstant håndværkere der er på vej fr at finde et job. De har ofte hele deres forretning med sig i form af værktøj og småmaterialer.
  
  
 Gaderne er fyldte med modsætninger. En butik har ganle ventilatorer. Butikkens indretning kan være mindst 100 år gammel. Lige udenfor sidder en moderne klædt vietnameser og køber et moltid mad af en kvindlig gadesælger. Lidt længere væk sælges kopivarer af de dyreste mærker fra vesten.
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: