Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Besøg hos Ho Chi Minh

Email Udskriv PDF

 

 

Vietnams store leder ligger i dag balsameret i sit mausoleum midt i magtens centrum i det gamle citadel i Hanoi.

Det var her Onkel Ho arbejdede og levede de år han var leder af det Vietnam han selv skabte i 1945.

  
 

Ho Chi Minh boede i de første mange år som leder af Den Socialistiske Replublik Vietnam i portnerboligen til det palæ den franske guvernør for Indokina havde måtte forlade.

Det var ikke i Onkel Hos ånd at leve i storhed bare fordi man var valgt som leder for landet.

De små stuer er i dag genskabte som da Ho Chi Minh levede og arbejdede der. Senere flyttede han til et pælehus der var blevet opført på den anden side af den lille fiskesø.

  
 

Pælehuset har nogle få rum på første sal. De er indrettet næsten minimalistisk, med de mest nødvændige installationer. I det åbne rum under huset er indrettet et stort arbejdsbord vor han arbejdede sammen med Vietnams øvrige ledere.

Det var her han dagligt modtog generalernes meldinger fra kampene mod Sydvietnam.

Ved siden af pålehuset er indrettet et beskyttelsesrum han kunne opholde sig i under amerikanernes bombning af Hanoi. 

  
  
 

Parken rundt om pælehuset rummer flere minder fra Onkel Hos liv. Blandt andet den pergola som mange statsledere er blevet modtaget og fotograferet i, siddende ved et lille simpelt havebord.

Tæt ved ligger den berømte pagode på en søjle. Den pagode udstråler den samme ro og harmoni som resten af Onkel Hos hjem.

Det var Ho Ch Minhs ønske at blive begravet som en almindelig vietnameser. Efter hans død i 1969 blev der alligevel opført et stort mausolæum hvor han idag kan besøges.

Når man vil besøge Onkel Ho mærker man respekten for ham allerede på parkeringspladsen. Alle vagter og opsynsmænd arbejder med stor autoritet og inden man går forbi æresvagterne i hvide uniformer er man bragt i en stemning af ydmyghed og lidt æresfrygt for den person man skal møde. Inde i mausolæet er der fuldstændig ro og man går forbi monteren med Ho Chi Minh samtidig med at hans lille legeme fylder rummet med en aura der sætter mange tanker igang om hvad det dog var der skete under Vietnamkrigen.

Udenfor igen og straks er man tilbage midt i den levende by.

Besøget kan sluttes af med et besøg i Ho Chi Minh Museet. Udstillingen er mere inspirerende end bygningens arkitektur.

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: