Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Den japanske bro og museet for ris.

Email Udskriv PDF

 

 

Den japanske bro ligger 5 km udenfor Hue. Broen er fantastisk flot bevaret og den dens arkitektur er med til at skabe en speciel stemning i landsbyen hvor den ligger.

Tæt ved broen er der et lille museum for risdyrkning. Den gamle kvinde der er kustode er den største oplevelse.

  
 

Vi kon til den japanske bro på bagsædet af knallerter. Vi købte en tur rundt om Hue på Café on Thu Wheels i D Nguyen Tri Phuong. Caféen ligger inde i en gyde med flere små hoteller og caféer.

Det første sted vi besøgte var den japanske bro. I Vielnam er der kun to broer af den type. Den anden noget større bro ligger midt i Hai An.

  
 

Den gamle dame i ris museet viser med stor glæde og stolthed hvordan arbejdet med ris er og har været i århundreder. Hun viser hvordan risen sås, plantes ud i marken og hvordan den høstes med sejl.

Hun tærskede først risen med plejl og dernæst polerede hun risen for os med en simpel hånddreven mølle hvor skallerne frigjores fra selve risen.

Ris melen blev malet i små granit kærne der også blev drevet med håndkraft.

Det slidsomme arbejde er ofte i regnvejr og tidligere anvendtes regnslag af blade.

Men hun sluttede rundvisningen af med at vi at ikke alt er arbejde. Glæden ved livet blev fejret med en dans til sang og musik fra simple strenge og slaginstrumenter.

Hun formåede at give os en livsbekræftende oplevelse.

  
  
  
 

Markedet i landsbyen er meget traditionelt. Der handles med de lokale fødevare og enkelte tilbyder redskaber der anvendes i husholdningen eller på rismarkerne.

For den unge generation er der alligevel en der sælger kopi CD og DVD plader med de nyeste sange og film. Vietnam er modsætningernes land.

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: