Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Angkor ved Siem Reap

Email Udskriv PDF

 

 
Ankor Wat formåede at forsvinde i den cambodianske jungle i flere hundrede år. Den blev genfundet af franske kolonister og nu skal hele verden se den.
  
  
 

Det fortælles ofte at anlægene blev på et tidligt tidspunkt forladt og gemt i den den cambodianske jungle. Det er ikke helt rigigt. Der har altid været religiøse aktiviteter i templerne men efter at kongerne og de øvrige magthavende familier forlod området bredte skoven sig helt ind i bygningerne.

De franske kolonister begyndte omkring 1850.

Der er mange forskellige anlæg over et meget stort område. De fleste er bygget i natursten men nogle er bygget i brændte mursten.

  
 

Det mest berømte anlæg er Ankor Wat. De 3 centrale bygninger er blevet et icoen for Cambodia og er bl. a. afbilledet på nationalflaget.

Ankor Wat har næsten uendeligt lange væge med udhuggede billeder. Ud over Ankor Wats velbevarede bygninger fandt jeg at det var det mest spændende ved Ankor Wat.

Fotografering er en vigtig del af et bryllup i Indokina. Vi så rigtig mange brudepar på Ankor Wat under vores besøg.

  
 

Efter Ankor Wat kørte vi rundt i området i to dage. De andre anlæg er alle forskellige, da de er bygget på andre tidspunkter og har haft forskellige funktioner.

Ansigterne på tårnene i Bayon har kæmpe ansigter på alle 4 sider. Ansigter er meget livagtige og man føjer at være overvåget af fortiden når man går rundt mellem bygningerne.

  
 Banteay Srei har fantastiske udskringer der er meget detaljeret. Anlæget er ikke så stort men man overvældes her af reljeferne med ornamenter, elefanter, guder og menneske ansigter.
  
 

Prasat Kravn er et lille anlæg bygget i brændte mursten. Det er bygget med en teknik der stadig er mystik omkring da man ikke er helt sikker på hvordan bindemidlet mellem stenene er lavet. Murstenene er slebet så fugerne er meget tynde. Bindemidlet er sandsynligvist lavet med organiske olier.

Efter opbygninger er der udhugget fantastisle relieffer i vægene.

 

  
 

Billedet til højre er fra Terrace of Elephants.

Jeg har her kun beskrevet få at de mere end 50 anlæg der er i Ankor. Det er et at de steder alle burde drømme om at få lejlighed til at se.

 

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: