Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Besøg i Tay Ho Palace

Email Udskriv PDF

 

 
Phú Tây Hô eller Tay Ho Palace er hjemsted for Moder Godhed kulten. Især mange unge besøger pagoden som en naturlig del af deres dagligdag. 
 
 

Tay Ho Palace ligger yderst på halvøen der går ud i West Lake. Pagodaen stammer fra 1600 tallet men blev fuldstændig jævnet med jorden, sammen med landsbyen omkring, af franske tropper i 1947.

Pagodaen blev dog hurtigt genopbygget og er i dag vigtig for mange unge menesker der valfarter hertil på specielle dage i måneden. 

Inden man kommer til selve templet passerer man en gade hvor gaverne til forfædrene købes og arrangeres flot. De flot pyntede fade bæres dernæst ind på alteret.

 

Inden man når ind til selve templet passeres to små altre, for prinsen og for Damsel. Man skal bede ved de to templer før man går ind i selve templet til Prinsesse Liêu Hanh.

På det første alter foran Liêu Hanh er der en række børn og mandariner foran Kejseren af Jade. Han har sine ministre ved sin siden.

 

 

 Det midterste alter er mindre og det mest interessante her er et vindue med tremmer ind til det forbudte værelse med det tredje alter med tre figurer. I midten Liêu Hanh i rød kjole med en tjener på hver side. Châu Quýnh i grøn kjole og Châu Quê i hvidt.

Normalt er der ikke adgang til det inderste rum. Kun særlige tilfælde hvor den hellige moder skal høre en bøn gives der adgang.  

  
 

 Pa vejen til pagodaen er der en mængde boder der sælger røgelsespinde og alt andet der behøves for at kunne gennemføre et godt besøg i pagodaen. Specielt "falske" pengesedler bliver der brændt mange af i ovnen.

For at forfædrene ikke skal kede sig alt for meget afbrændes der en del små flasker alkohol.

  
  For at kunne formulerer de rigtige ønsker er der flere "lærde" der hjælper med at forudsige fremtiden der bliver skrevet med den fineste kalligrafi på tyndt papir.
  
 

 Besøget i pagodaen afsluttes ofte med et besøg i en af de mange restauranter der tilbyder friske skaldyr, pølser og andet fristende mad.

Et friturestegt brød med en rejer på. De tilbydes på store fade der står i timevis ud mod gaden!


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: