Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Elefanter i Laos

Email Udskriv PDF

 

 
Laos, "Land of a Million Elephants", har stadig mange elefanter. De anvendes stadig som arejdsdyr i skovene men de fleste turister kender dem fra rideture.
 Mit første møde med elefanterne var ved Tad Sae Waterfall. Vandfaldet ligger 15 kilometer fra Luang Prabang. Vi  havde købt en standard tur med bil og båd tur ud til vandfaldet. Ved vandfaldet skulle vi prøve at ride på elefanter.
  
 

Der er mulighed for at komme rigtig i nærkontakt med elefanterne hvis man køber en klase bananer og fodre elefanterne. De lidt grådige. Vi så en dame stå med en stor klase bananer. Dem snuppede elefanten og satte alle bananerne til livs i en mundfuld.

  
 

Vi mødte to arbejdselefanter der var på vej på arbejde. De gik i deres rolige men sikre tempo langs vejen på vej på arbejde.

Elefanternes mahout var kun store drenge, men de har fantastisk kontrol over det kolosale dyr.

Det var virkelig store elefanter og de var udstyret med seletøj og kæder til at trække træstammer ud fra skovene med.

I det bjergrige Laos er elefanterne det helt rigtige trækdyr når træstemmerne skal fragtes ud til landevejen inde fra de uvejsomme bjerge. Ved vejsiden fortsætter lastbilerne transporten til et af de mange savværker.

  Der er flere projekter i Laos for at beskytte de vilde elefanter. Der er stadig flere end 1000 vildtlevende elefanter i Laos, med de er truet af illegal jagt og udvikling af landbrug.

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: