Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

14. juli 2011 i Nice

Email Udskriv PDF

 

Den 14. juli er Frankrigs Nationaldag og den fejres i hele landet. Hele landet pyntes med blå, hvide og røde farver og fra morgenstunden holdes der festlige cermonier.

  

Festdagen benyttes til at det offentlige Frankrig viser deres kunne i store parader og franskmændene hyller de mænd og kvinder der arbejder for Frankrig. Specielt brandmænd, soldater og politi klappes der af når de passerer forbi.

Vi var i 2011 i Nice den 14. juli og oplevede dagen fra morgenstunden. dagen startede med at politiet fjernede de parkerede biler foran rådhuset. I Frankrig er det nødvændigt med ultimative løsninger når det gælder håndhævelse af parkeringsforbud!

Senere på dagen var den store parade på Promenade des Anglais, den fornemme strandpromenade. Der var opstillet en tribune, hvor VIP tog plads, alle i gallauniformer eller de fineste kjoler. Alle der har en orden bære den.

Det er specielt den dag at faldne soldater og frihedskæmpere mindes og krigsveteranerne bære deres ordner.

 

Paraden er en blanding af gamle gallauniformer og det nyeste udstyr de enkelte korps har.

Militærorkesteret spillede nationalmelodien flere gange så der ikke var et øje tørt.

 I Nice afsluttes dagen med at der samles i tusindvis på stranden, neden for Promenade des Anglais, for at nyde et par flasker vin medens der ventes på et fantastisk festfyrværkeri.

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: