Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Høje Taastrup Station

Email Udskriv PDF

 

Høje Taastrup Station blev bygget på en bar mark for 25 år siden. Idag er det en vigtig station for båden den regionale trafik ved København og den landsdækkende trafik.

Bydelen, som Høje Taastrup er centrum i, er resultatet af en strykturplan der blev lavet i halvfjerdserne. Formålet var at den nye station skulle aflaste Hovedbanegården og trafikken i centrum af København.

Bydelen fremstår i dag som et monumant over den arkitektur der var populær på den tid. Som et omdrejningspunkt er der ved stationen rejst en høj og farverig skulptur af Bjørn Nørgaard. 

Stationsbygningen er tegnet af Jacob Blevads tegnestue. De valgte løsninger sikre en tæt forbindelse mellem busser, S-tog, Regionaltog, IC-tog. Samtidig sikre stisystemer og parkeringspladser at både gående, cyklende og kørende passagerer har nem adgang til trafikknudepunktet.

I dag er den megen trafik gennem stationen, både af passagertog og godstog. Alle godstog der passerer Øresundsbroen, på vej til resten af Europa, passerer stationen. I den korte tid jeg besøgte stationen kom der tre lange godstog.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: