Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

The streets of Ho Chi Minh City by night

Email Udskriv PDF

 

Ho Chi Minh City eller Saigon som den tidligere hed er en levende by med dynamik døgnet rundt men med ro og harmoni i gaderne om aftenen.
 

Ho Chi Minh Citys centrum er en meget bred allé, Nguyen Hue. Den starter ved floden og afsluttes af af det fransk byggede rådhus, der mest af alt ligner en vietnamesisk lagkage, pyntet til overflod med border ornamenter. Det er stadig rådhus, People`s Commiteé.

Her ligger også det berømte Rex Hotel. Det gammelt koloni hotel hvor den amerikanske hær hver dag kl 17.00 holdt deres berømte pressekonferencer. I dag er hotellet af international klasse og den renovering der i øjeblikket vil formentlig fjerne de sidste rigtige franske minder.

Fra Top Garden er der en fantastisk udsigt og stemningen på terrassen er altid fantastisk, specielt når den sene eftermiddags drink nydes.

På gaderne ses ofte invalide, formentlig krigsinvalider, der forsøger at tjene lidt som sælgere af lotterier eller tobak. De behandles af alle med respekt. 

Livet i gaderne er fantastisk. Små handlende er enten i fuld gang med handlen selv sent om aftenen. Andre er på vej hjem med ders forretning læsset på en trækvogn. Her er hele restaurangen pakket sammen. I morgen bringes den tilbage til dens faste kunder. Imens sidder mere velhavende på fine restauranger, dækket af de utallige ledninger der forsøger at holde alle kontorene og de mange internet forbindelser intakte.

Det helt nye kontorhus på 68 etager skyder op i kvarteret og bryder fuldstændig stilen men samtidig er med til at betone netop Ho Chi Minh City´s stil.

Alle billederne er fra Nguyen Hué, Rue Pasteur og gaderne der imellem.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: