Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Festival i Quang Village, Tay Ho, Hanoi

Email Udskriv PDF

 

 
Festivalen i Quang Village er i anledning ad at det er den 12 dag i 1. måned. Festivalen forløber over flere dage og hele byen deltager.
  
 

Vi havde i flere dage undret over hvorfor der var opsat flag på alle gader i vores bydel, men pludselig lørdag morgen vidste vi hvorfor.

Mange, man fristes til at sige alle vietnameserne i bydelen, deltog i en procesion som gik fra Quang Ba Communal House til Quang Ba Pagoda langs med West Lake.

Alle deltagere bar traditionelle dragter i mange fantastiske farver.

  
 

 Det var helt fantastisk at se at de gamle og unge deltog. Der er ingen tvivl om at festivalen er vigtig for hver enkel vietnameser, men det er lige så tydeligt af formen er uformel og åben.

Festivalen er både religiøst vigtig og det er vigtigt at man holder en fest.

  
  
 

Procesionen har mange forskellige grupper. Jeg kender ikke historien bag hver enkel gruppe. Der var flere orkestre der spillede på traditionelle strenge- og blæse instrumenter akkompagneret af trommer i alle størrelser. De største var på hjul.

Der blev båret flere altre og en tom stol rundt. Jeg kender ikke symbolikken i den tomme stol.

  
 De forskellige grupper havde indøvet danse og musik. Det var helt tydeligt at festivallen var forberedt gennem lang tid.
  
  
 

Der blev gjort et længere ophold i Quang Ba Pagoda, der var mål for procesionen. Inde i Pagodaen blev der bedt ved alteret akkompagneret af slag på en bronce skål ved alteret og en stor klokke ophængt i Pagodaen.

 

  
  
 

Vigtigheden af besøget i pagoden var tydelig i den værdighed og højtidelighed der vises overfor alteret. Samtidig slapper man af i samme sekundt man har bedt.

Efter at procesionen var vendt tilbage til Quang Ba Communam House fandt jeg alt tøjet i en stor bunke inde i huset. Deltagerne havde nu fundet kortene og pengene frem. Nu blev der spillet kort og indssatsens størrelse afhang lidt af om det var en mandegruppe eller en kvindegruppe.

 

  
  

Udenfor i templets gård var der underholdning, fotografering af familier og en livlig trafik med fødevare der skulle ofres til forfædrene.

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: