Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Kota Kinabalu

Email Udskriv PDF

Kota Kinabalu eller Jesselton som byen hed indtil 1967 ligger ved det klare blå hav under bjergene indenfor med Mt Kinabalu som mange turister bestiger.

Byen er anlagt af det engelske selskab der forvaltede Borneo i kolonitiden. Først blev der anlagt en havn og en by på øen Gaya lige udenfor Kota Kinabalu. Det projekt  blev senere opgivet og der blev anlagt den nyværende by på selve Borneo.

Byen blev desværre fuldstyndig nedbrændt under de sidste kampe med de japanske besættelsestropper og i dag er der kun et lille klokketårn tilbage fra den gamle by.

De mange turister der kommer til byen for at dykke og for at nyde den omliggende natur er oftes om aftenen på Waterfront, en terresse med mange restauranger. Den ligger helt ud til vandet.

Tæt ved Waterfront er det Filipinske Natmarked. Her kan man for meget små beløb få et fantastisk måltid med fisk og skaldyr. Der er langt imellem knive og gafler men maden er fantastisk. 

I Kota Kinabalo er der mange relioner repræsenteret men vigtigst er Islam. Der er to store moskeer. Begge er forholdsvis nye men meget imponerende.
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: