Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Aftentur på Kinabatangan River

Email Udskriv PDF

 

Dyrelivet i junglen som omgiver Kinabatangan River er fatastisk. Der er mange forskellige aber, fugle og den lille pygnæ elefant er stadig til at finde her.

Artiklen er fra en sejltur sidst på eftermiddagen på Kinabalangan River tøt ved Sukau Rainforest Lodge.

 

Aftenens største oplevelse kon kort efter at vi var startet vores sejltur op af en lille sideflod. Pludselig rygtedes det mellem guiderne at der var set elefanter og alle de små både med turister skyndte sig at sejle i samme retning.

Efter at være kommet i land på en mudret flodbred mødte der os et fantastisk syn.

En flok elefanter på mindst 30 var samlet tæt ved en lodge. Elefanterne på Borneo er meget små, sammenlignet med de Asiatiske / Indiske elefanter der findes i Indien, Burma, Tailand, Laos og Cambodia. De største af dem er ikke meget mere end 2 meter høje.

Elefanterne kom meget tæt på os men virkede ikke truende. De havde travlt med at rydde et krat for friske skud.

Et par af de unge hanner prøvede lidt kræfter.

 

Der ses hele tiden aber i træerne. Der er mange forskellige.

Den aften så vi mest Proboscis aber. Den hvor hannerne har en stor næse. Specielt har førehannen en fantastisk lang næse.

Ofte ses en Hornbill side i toppen af et højt træ, med sin karakteristiske næb. Der er flere typer. Den på det venstre billede er en Oriental Piet Hornbill.

Hornbill lever i faste par hele livet. Ofte ses det endda at hvis den ene dør har den anden svært ved at overleve og dør hurtigt efter at være blevet alene.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: