Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Buffalo Festival i Đo Son

Email Udskriv PDF

 

 
Đo Son har den årlige Buffalo Festival i den 8. måned i månekalenderen. På festivalens højdepunkt kæmper 32 tyre om den ærefulde førsteplads der indebærer at den slagtes sidst.
  
 

Buffafo Festival er en kamp mellem tyre, landsbyer og mænd. Festivalens forberedelser starter kort efter Tet i januar/februar måned. På den tid rejser de mænd rundt, der det år har set det som et af de vigtigste mål for livet at købe en bøffeltyr. Tyren vælges efter mange forskellige kriterier, men mest vigtigt er muskulaturen i ryggen, benene og hornene.

I løbet af foråret passes og plejes tyren, oftest af folk ansat udelukkende for at sikre den bedste tyr. Sidst på foråret begynder kamptræningen. Her udvikles tyrens evne til at bekæmpe andre tyre.

  
 

Festivalen begynder med en række indledende runder og højdepunktet er i den 8. måned i månekalenderen. Der er nu 16 tyre tilbage og på arenaen i Đo Son ved Hai Phong samles mere end 20.000 tilskuere for at overvære de afsluttende kampe.

Hver kamp begynder med at to tyre føres ind af mænd, en tyr i hver ende af plænen. En dommer står med to flag og sikrer tyrenes startposition. Når flagene svinges slippes tyrene løs og kampen starter.

Nogle tyre farer mod hinanden og støder hovederne mod hinanden med voldsom kraft. Andre mødes og står længe og ser hinanden an.

På et tidspunkt begynder de altid at kæmpe ved at forsøge at skubbe modparten baglæns eller at vælte hinanden. Nogle kampe varer ganske kort, andre lang tid.

Pludselig vender den ene tyr sig om og flygter og kampen er afgjort.

  
 

Straks efter at kampen er afgjort starter jagten på tyrene. I nogle tilfælde løber de direkte ud af arenaen, i andre tilfælde fortsætter jagten rundt i arenaen. De unge, festligt klædte, mænd jagter tyrene som snart får et reb igennem næsen og tyren falder til ro.

Den tabende tyr bringes direkte til slagtepladsen og er død få minutter efter kampens afslutning i et fantastisk blodbad.

Den anden tyr føres ud for at blive gjort klar til næste kamp.

Det er en fantastisk ære at vinde. Præmien er stor, men dækker ikke engang udgifterne til køb og opdræt af tyren. Det er æren der kæmpes om.

  
 

Kødet fra tyrene sælges i boder ved udgangen fra arenaen. Det blev fortalt, at kødet fra den vindende tyr blev solgt for 3.000.000 VND. Det er en høj pris, men dem der havde skaffet et stykke var meget glade.

Festivalen er en fantastisk oplevelse. Der er mange mennesker, så kom i rigtig god tid. Vi kom kl. 7.00, men burde have været der kl 6.00.

Hvis man ikke er til blod kan man nemt undlade at gå til slagtepladsen og kødudsalget. Kampene i arenaen er uden blod, men en flot kamp mellem rivaliserende tyre.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: