Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Patoka Teglværk

Email Udskriv PDF

 

 
Patoka Teglværk er et ringovns teglværk fra omkring 1920. Teglværket var i 1993 under modernisering efter mange års statsdrift uden vedligeholdese og udvikling
  
 
 

Leren er en fantastisk fin og ren rødbrændende ler, der er velegnet til produktion af klinker og andre højkvalitets produkter.

Igennem mange år har værket været ejet af et statsejet mineselskab og der har kun været produceret simple konstruktions mursten der skulle anvendes til murværk der skal sikre minegangene. Der har ikke været nogen fokus på kvalitet og produktivitet i omkring 40 år!

Teglværket er bygget da denne del af Polen var tysk af en tysk familie. Fra starten har teglværket været meget stort og moderne. Fra begyndelsen er der bygget tørrekamre der er opvarmet med damp. De originale Bossing kedler fra Berlin stod der stadig i 1995. De blev dog kun anvendt i nødstilfælde og vi ture ikke sætte mere end 4 bars tryk på dem.

I 1994 forsynede vi tørrekamrene med PC styring for at højne kvaliteten og spare på energien. Maskinanlæget blev moderniseret med brugt udstyr fra Danmark.

Jeg mistede kontakten med teglværket i 1996 og ved ikke om det stadig fungerer.

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also: