Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Fiskerne på Cat Ba Island

Email Udskriv PDF

 

 

Cat Ba Island ligger yderst i deltaet af Den Røde Flod. Øen har en del fiskere som fanger deres bytte på det åbn hav i Tonkin Bugten.

  
 

Cat Ba´s fiskere har både større både og en del meget små både. Inde i bugten ligger bådene og venter på at fiskerne skal på havet, oftes om natten.

Mange af fiskebådene er udstyret med kraftige lanterner hvis lys tiltrækker fiskene.

Inde i bugten bor mange af fiskerne i husbåde der er ovenpå hyttefade hvor fangsten opbevares indtil den sælges.

For at komme ud til husbådene lejede vi en robåd med en kvinlig roer. Hun lever at at fragte fiskerne rundt og ikke mindst af at fragte turister der betaler en god pris.

Jeg besøgte en familie der hele sommeren bor i husbåden medens mændene fisker og konerne passer børn og handler med fisken.

  
 

Jeg var i selskab med en vietnameser der gerne vill fange en fisk med sin fiskestang. Han satte lidt råt kød på krogen og smed den i hyttefadet. Da skal det ellers være at de dovne fisk vognede. I løbet af ingen tid var hyttefadet et skummende hav og fiskeren havde mistet sik krog!

Det var vist ikke hver dag fiskene blev fodret med råt kød.

  
 

Fiskerfamilie eller rettere fiskefamilierne for der var to familier der levede i den lille primitive husbåd.

Der var to større rum, et til hver familie og et lille toilet.

Der skal som altid i Vietnam være plads til at par hunde.

  
  
  
 

På bådene var der mange der reparerede garn. Andre sov i hængekøjer og andre arbejde hårdt med at transporterer is til fiskebåder der skulle ud på havet.

Ind i mellem den mange fiskebåde sejlede mange såm handlende der sælger alt fra Coca Cola til kolonialvarer.

  
 Isen til nedkøling af fisken bliver favet på et lille isværk i fiskerihavnen. Isblokkene bliver med håndkraft børet ud på en sliske hvor de glider ud til de små både der sejler rundt og sælger isen. Det kan ikke være sundt at arbejde med isblokke somtidig med at der er mindst 35 graders varme. 
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: