Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Lørdag ved Hoan Kiem Lake i Hanoi

Email Udskriv PDF

 

 
Hoan Kiem Lake er Hanois hjerte. Søen ligger midt i byen og er et livgivende åndehul for turister og ikke mindst Hanois ældre beboere.
  
 

Hoan Kiem Lake eller skildpade søen som den også kaldes, ligger midt i byen og har altid været omdrejningspunktet for trafikken i det indre Hanoi. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner. Dt betyder at nede ved søen føles luften frisk og trafikkens larm er begrænset.

Her slapper Hanois beboere af, specielt de ældre. Der læses, snakkes, vandres rundt om søen ofte mange gange, fiskes eller bare filosoferes.

Turister er der selvfølgelig også men selv om gader rundt om er fyldte med turister er søbreden stadig vietnamesernes. 

  
 

Søen har været betydelig større i den franske tid blev den delvist opfyldt for at udvide byen. Den har dog stadig en betydelig størrelse og er 600 meter lang og 200 meter bred.

Søen har to små øer. Den ene med Skildpade Tårnet, Thap Rua. På den anden ø ligger Ngoc Son Templet. Det er fra det 18. århundrede. Den flotte røde bro, Thu Huc, Den opstående Sol, fører gående besøgende over på øen.

Templet besøges af rigtig mange turister. Lidt for mange.

  
 

Ved Ngoc Son Templet er udstillet en skildpade fundet i søen for nogle år siden. Den er mere end 2 meter lang!

Søen kaldes også skildpade søen. Det skyldes dels at der lever skildpader i søen men også fordi de er en legende om at Kejser Le Thai To fik et magisk sværd fra himlen for at forsvarer Vietnam med under en af de utalligt mange krige mod Kina. Efter at krigen var vundet tog en dag en gylden skildpade i søen sværet tilbage for at give det tilbage til den rette ejer.

 
  
  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: