Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Cuu Long's traditionelle produktioner

Email Udskriv PDF

 

 

 Cuu Long er en lille landsby hvor der demonstreres produktion af nogle af de traditionelle produkter fra Mekong Deltaet.

Produktionen er mest for turisterne men man forlader stedet med en viden og hvordan mange produkter kan fremstilles med simple værktøjer.

  
 

Poprice er Vietnams svar på popcorn. Risene opvarmes i en gryde med varmet sand.

Straks efter at risene er kommet i den varme sand begunder de at poppe, ligesom når majskornene opvarmes i olie. Under kraftig omrøring fortsætter man opvarmningen indtil alle ris er "poppet".

De færdige poprice kommes i en kasse med et trådnet som bund. Når kassen rystes falder sandet og risskallerne gennem trådnettet og man har de lækreste varme poprice. 

  
  
 

Karameller laves of inddampet sukker fra sukker rørene der gror mange steder i Mekong Deltaet. Karamellerne formes i simple træbakker. Nær karamellen er afkølet skæres den i terninger og pakkes i papir.

Sukkermassen kan også tilsættes nødder og udskæres i små stænger.

Højdepunktet, især for vores vietnamesiske værter, var da hele familien foretog store indkøb af de søde sager.

  
  
 

Risbrød bliver laver over et dampbad, hvor der er strukket et klæde. Dejen fordeles med en ske og der tilsættes lidt sesamfrø.

Efter et par minutter under hatten er brødet færdigt og kan løftes over på et palmeblads net. Når hele nettet er fyldt tørres brødene i solen.

Midt i det hele bor familien med flere generationer. Arbejde og familieliv er direkte forbundet.

  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: