Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

My Son templerne

Email Udskriv PDF

 

 

My Son templerne ligger midt i Vietnam, tæt ved Hoi An.

Templerne er bygget af Camparne og var deres vigtigste helligdomme. Desværre blev de fantastiske bygninger meget kraftigt bombet under Vietnamkrigen.

  
 

Camperne byggede deres vigtigste templer i My Son. Arkitekturen minder meget om Ankor templerne i Siam Rep men er mindre.

My Son ligger i den aller nordligste del af campernes rige og har derfor altid ligget i et grænseland. Under Vietnamkrigen blev det skæbnesvanger for templerne. Templerne ligger syd for den demilitariserede zone og Viet Cong brugte ruinerne som base inde i SydVietnam. Derfor blev templerne gjort til frie mål. Det vil sige at bombefly der vendte tilbage fra togter i Nordvietnam måtte bombe templerne med deres overskydende bomber.

  
 

Teglstenene er muret med meget tynde fuger. Man kan se at stene er slebet så de passer nøjagtigt sammen. Flere steder er der efter opmuringen udhugget relieffer i vægene. 

Der hersker stadig mystik om hvordan teglstenene er bundet sammen. Teorien er at bindemidlet er lavet af organiske produkter og at det er hærdet ved at opvarme/brænde hele bygningen efter at den var færdigmuret.

 

  
 

To tempelbygninger er delvist restaureret og der er der indrettet udstillinger der viser de bedst bevarede bygningsdele. Desværre mangler hovederne på mange af skulpturene. De er oftes stjålet allerede i den franske kolonitid og flere af hovederne er i dag på franske museer.

Campernes skriftsprog kan ses på flere stenplader, der beskriver lovene.

Det var desværre et tropisk regnvejr under hele vores besøg.

  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: