Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Cykeltur langs Den Røde Flod ved Hanoi.

Email Udskriv PDF

 

 
 Kun få minutters cykling fra den hektiske trafik og det pulserende liv i Hanois centrum elsker vi at cykle eller gå en tur i området mellem Den Røde Flod og diget der beskytter Hanoi.
  
 

 Der dyrkes mange forskellige ting i området mellem diget og floden. Det er fortrinsvist blomster der dyrkes og sælges på blomstermarkedet lige oppe ved diget.

Bedene passes og plejes af mange "rishatte".

  
  
 

 På vores efterårstur langs den røde flod så vi mange pille bladene af træerne. Vi undrede os noget over det vi så og fandt aldrig rigtig ud af hvorfor.

Da vi så ugen inden Tet i januar igen kom fordi mødte der os et fantastisk syn. Ferskentræerne havde protesteret over at bladene var fjernet ved at blomstre helt fantastisk med sine lyserøde blomster.

Nu var der travlt med at flytte træerne over i potter der skal sælges inde i Hanoi.

  
  
 

 Enkelte marker er fyldt med kumkvat træer. Det er almindeligt at vietnamesiske familier også køber et kumkvat træ til Tet. Træet leveres oftes med knallerrt.

Efter Tet transporteres mange af træerne tilbage for at blive passest og plejet af gartneren indtil næste år.

 

 Alle kønne og dejlige steder i Vietnam er der ofte et brudepar ved at blive fotograferet. Foto af brud og brudgom betyder rigtig meget om man går gerne fantastisk meget igennem for at få det helt rigtige foto.

Vi mødte dette par med fotograf, regisiører og assistenter. Det endte med at alle, med undtagelse af brud og brudgom ude i floden med bruden plaseret usikkert på en rokkende sten i vandet.

  
 

 Ved vores ende på turen, hvor stien møder digevejen, fordi afstanden mellem floden og diget her er kort.

Lige ved det sted holder en række keramikhandlere til. De bor dels i hytter eller på flodbåde.

Flodbreden er fyldt med krukker og potter. Handlerne har en antal knallerter undrettet til transport af krukkerne ind til salgsstederne i Hanoi.

Her nød vi en kølig Hanoi Beer medens solen forsvandt i floden.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: