Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Thanh Long - Hanoi 1000 år

Email Udskriv PDF

 

Hanoi fejrer i oktober 2010 1000 året for at være blevet Vietnams hovedstad.

Begivenheden har sat hele Nord Vietnam på den anden ende og der blev festet igennem med optræden i gaderne.

Thanh Long blev i efteråret 1010 valgt som hovedstad for Vietnam. Stedet blev valgt fordi de strategisk ligger godt der hvor den Røde Flod begynder at dele sig ud i sit store frugtbare delta.

Langs floden er der senere anlagt en række forsvarksværker, mest berønt er citadellet i Hanois midte.

Med undtagelse af perioden fra 1802 til 1945, hvor kongen boede i Hue, har Thanh Long, nu Hanoi været hovedstad. I dag styres Vietnam fra kontorene der stadig ligger i det gamle citadel.

1000 årsfesten har været forberedt igennem flere år. Byen har fået nye kunstværker, bygninger er blevet malet, fortovene er blevet repareret, der er rejst scener og storskærme rundt om i byen.

Festen var en rigtig folkefest hvor Hanois borgere fejrede festen sammen med de mange tusinde der er kommet fra hele landet. Fra syd er der kommet busser med veteraner fra "The American War". Fra landet er der der kommet risbønder der formentlig kun få gange i deres liv er i Hanoi.

For at fastholde festen som vietnamesernes fest var antallet af turistvisaer begrænset i den periode festen foregik. 

Festen blev holdt på mange planer.

De unge festede med hinanden i gaderne, Børnene nød en is og de mange nue indtryk. De ældre deltog i de mange cermonier i templerne, specielt i Litteraturtemplet var der mange deltagere hver dag i cermonierne.

Det er fantastisk at se hvordan 1000 år gamle traditioner kombineres med det moderne liv de fleste i dag lever i Hanoi. Vietnameserne værdsætter traditionerne og er stolte af det. 

Det officielle Vietnam viste selvfølgelig deres version af en gest. Militær der flot opstillet i citadellet. Store parader, som det var totalt umuligt at komme tæt på på grund af alt for mange mennesker. Den afsluttende cermoni blev holdt på det største stadion i Hanoi. Der var dans parader, fyrværkeri. Alt hvad en fest kræver. Dog manglede Premierministeren. han kunne ikke komme frem på grund af at gaderne var fulde af mennesker.

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: