Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Sejltur på Halong Bay

Email Udskriv PDF

 

 
 Halog Bay er et must når man besøger Vietnam. Seneriet skifter konstant og der er hele tiden nye oplevelser i en afslappet stemning.
  
  

Køreturen til Halong går gennem et område med kalkstens klipper. De markante klipper starter allerede inde i landet. Når man kommer til havnen i Halong er der et mylller af turister, agenter der forsøger at sælge ture på bugten og besætningsmedlemmer i fine hvide uniformer.

Efter at have fundet vores agent blev vi hurtigt ført ned til kajen hvor vores tur startede. Den båd vi skulle med lå ikke ved kajen så vi blev sejlet ud tiil vores båd i en lille motorbåd.

  
  

I havnen er der mange slags både. Store med mange kahytter og plads til store rejseselskaber, mindre med kahytter til en stor familie og endelig både uden kahytter til endagsture.

Vi havde valgt en båd med 4 kahytter så vi kunne være alene i det døgn viores tur skulle var.

Vi var ikke helt alene. Båden havde en besætning på 5 personer. En kok, en køkkenpige, en til at serverer, en matros og endelig kaptajnen. Vi kunne se frem til et døgn med servicen i orden.

  

Kort efter at vi havde fået bagagen i kahytterne og vi havde fundet en liggestol på øverste dæk, blev vi budt til bords, første gang. En stor del af turen er maden der serveres i den flot indrettede salon.

Maden bestod af fisk og skaldyr. Fantastisk anrettet og virkelig frisk og veltillavet. Det var en oplevelse i sig selv.

Ret hurtigt var vi midt i et seneri af kalkstens klipper, flydende landsbyer, fiskefarme og perlefarme. Talrige gange kommer der en lille båd hvor der falbydes hvad man måtte have lyst til. En båd har øl og vand, en anden friske fisk og mange har frugt til salg.

  
 

Vi blev sejlet ind til en fiskefarm hvor man forsøgte at sælge os fisk til aftensmaden. Da vi allerede havde betalt for maden undlod vi at købe, men går den så går den!

Perlefarmene vi passerede kunne vi desværre ikke komme ind til. Det er en kæmpe industri i Halong Bay. Vores besætning havde en stor udstilling af perler og souveniers lavet af perler og perlemor.

Mellem klipperne bor den en del i flydende landsbyer. Det er mest husbåde men mange bor i små både med meget lidt plads til familien. De lever af fiskeri og selvfølgelig turisterne. Vi så mange små fiskebåde både med net- og med linefiskeri.

Ude på bugten er der grotter i nogle af klipperne. Den mest berømte er Thien Cung grotten. Det er en virkelig stor grotte hvor man kommer dybt ind i en af klipperne. Der er en fantastisk belysning.

 
  

Ved udgangen af grotten er der et fantastisk seneri af Junker/både i bugten nedenfor grotten. Her er der taget mange billeder til turistbrochurer.

En vigtig del af oplevelsen er afslapning på dækket. Hele familien tilbragte det meste af turen på dækket. Her blev der læst bøger, kigget på rovfugle svævende over klipperne, små fiskebåde og i det hele taget nyde livet.

Halong Bay bør besøges med mindst en overnatning på junken. Hen mod aften samles en stor del af de junker der er ude i en bugt. Der ankres op i små grupper af både. Det er mest for at kunne deles om strømforsyningen til aften og nat. Først på aftenen serveres der en formidabel fiske og skaldyrs middag. Vi nød en god hvidvin dertil. Senere er der mulighed for at side og nyde lysene fra de mange både i den mørke nat. Tidligt går man til køjs i sine kahytter, trætte af de mange indtryk og den friske luft.

 

 

En helt speciel oplevelse for os var da vores søn Anders overtog roret for at føre os lidt rundt.

 

Halong Bay er et sted man ønsker at vende tilbage til. Vi har allerede været der igen.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: