Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Hâu Dông Festival i pagodaen i Thanh Ha Street

Email Udskriv PDF

 

 
I den lille fattige gade Thanh Ha fandt vi en pagode på 1. sal da vi gik efter lyden af tromme og det traditionelle vietnamesiske strengeinstrument der kunne minde om en forstemt guitar.
  
 

Vi blev fantastisk gæstfrit budt indenfor. Vi var fra begyndelsen noget tilbageholdene og satte os på gulvet bag et alter plaseret bagerst i det lille rum. Straks blev vi budt på en sød halvstiv suppe med søde ris til. Vi spiste høfligt noget af maden og sad og nød lydene og den fredfyldte stemning.

På et tidspunkt gik jeg lidt frem i rummet og kunne se at der ikke kun var musik men også en pige der bad og dansede foran hovedalteret.

Da man så vores interesse for cermonien blev vi budt til at side forrrest ved siden af alteret hvor vi rigtig kunne følge med i hvad der skete.

  
 

Vi kunne se at pigen blev iført flere forskellige dragter og at hun lavede handlinger, sammen med flere af de øvrige i pagodaen. Hun startede med at nyde vodka og ryge cigaretter.

Hun gav mange penge til de tilstede værende, dog først efter at der var givet til Buda. Senere nød hun kun vand og pengesedlerne var større .

Til sidst begyndte hun på vodka og cigaretter igen.

  
 

Specielt en fattig gammel kone var ivrig for at få fat i penge og gaver, men det var også hende der mest insisterede på at vi også skulle have både penge og gaver.

Til hver scene blev hun iklædt en dragt der oftes passede til de gaver hun uddelte. Da det var Coco Cola var hun i rødt og hvidt, Heiniken øl blev fordelt i grøn kjole og Tiger øl i en blå og gul kjole.

  
 Vi forstod ikke alt, men det var helt klart for os at sermonien var vigtig for vietnameserne og som altid i Vietnam, pludselig er det hele færdigt og alle forsvinder i løbet af få minutter. Man sikrede sig dog at få sine mange gaver og penge med. Alle havde mindst en meget stor plastpose med frugt, kager, the, Cola, flere kager, kaffe, ris, madolie, slik og så videre.
  
 Deltagerne er meget interesseret i at få fat i de pengesedler hun smider rundt i lokalet. Det var oftes små sedler men nogle gange var det større sedler og i løbet af cermonien blev der fordelt er ret stort beløb.
  
  
 Ønsker til fremtiden fremfører enkelte af deltagerne til pigen der interessret lytter og kommenterer.
  
 Båden har en helt speciel betydning og vi fornemmede at den del var særlig vigtig.
  
  
  

Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: