Svend Hjorth

.

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Perlemor i Dông Ky

Email Udskriv PDF

 

 
Perlemors byen eller Mother of Pearl som vietnameserne kalder den ligger i provincen Ninh Bing, 15 km nordøst for Hanoi.
 
 
 
 
 
 
 

Dông Ky var tidligere kendt for produktion af fyrværkeri, specielt kanonslag. I 1995 blev fyrværkeri forbudt i Vietnam hvorfor byen har måtte finde en ny produktion. Det blev møbelproduktion med mange udskæringer og indlagt perlemor. 

Markedet for perlomor ligger i en lille gyde midt i byen Dông Ky. Man skal være lokal kendt for at finde det lille marked der kun er 40 meter langt.

Perlemoren sælges af kvinder der har hver sin udstilling. Der er mange forskellige slags perlemor. Nogle stykker er mest hvide med det karakteristiske farvespil i svage men metalliske nyancer. Andre stykker har kraftige farver, både sorte, blå grønne og pink.

Perlemoren er i mange størrelser. De fleste stykker er dog ret små.

På markedet er der flere små værksteder hvor perlemoren plan slibes på små maskiner.

En enkelt kvinde solgte værktøj til forarbejdning af perlemoren. Der anvendes tænger, små save og bor. Værktøjet var håndlavet af smede med stor faglig erfaring. Jeg vil gerne en dag finde et værksted hvor de laver disse værktøjer. Jeg kunne ikke lade være med at købe en håndsmedet bidetang og en lille sav.

Vi besøgte markedet sammen med Hanoi International Women's Club. Mange ville gerne have små minder med hjem fra byen, hvorfor der var en livlig handel. De handlende på markedet er til at handle med, men det kræver tolmodighed og forhandlingsevne at få de drevne kvinder ned i pris. Der gestikuleres og snakkes meget på vietnamesisk under handlen. Når handlen er afsluttet er alle glade. Man går dog derfra med en fornemmelse af at man har betalt for meget, selv om prisen er handlet ned.


Google Map

ContentMap by Turismo.eu
See also:
Newer news items: